hero-min

Paraffineren.
We mogen ons best specialist noemen als het gaat over kennis van paraffineren. Mede hierdoor kunnen wij u uitstekend adviseren over de aanschaf van een Parama, geschikt voor
uw kaas en productiebehoefte. Onze hoge kwaliteit in de machinebouw leidt voor u tot een duurzame aanschaf.
Een breed scala aan mogelijkheden van paraffineermachines kunnen wij u bieden.
Voor een goed advies en mogelijkheden kunt u het best bellen met onze afdeling verkoop,
0725411555. Zij kunnen u adviseren aan de hand van uw kaas en aantal te behandelen.

Parama 676

parama676-400-dpiDe paraffineermachine PARAMA 676 is een stand-alone machine en kenmerkt zich door een bewerking met een 100% gesloten laag kaaswas.

De machine bestaat uit een voorsmeltbak met vloeibare kaaswas, een carrousel met zuignaparmen en luchtcirculatie. Optioneel met waterkoeling.

De voorsmeltbak en de zuignappen zijn gemakkelijk uitwisselbaar. Hierdoor is het mogelijk met dezelfde machine diverse kaasmodellen en kleuren te paraffineren.


De kaas wordt handmatig aan de zuignappen gehangen en tot 70% van de kaashoogte in de gesmolten kaaswas gedompeld. Hierna druipt de onderzijde van de kaas af op een verwarmde afdruipplaat en vloeit de onderzijde van de kaas geheel dicht. De kaas wordt gekoeld en afgeblazen. Hierna wordt de kaas gedraaid en voor een tweede ronde aan de zuignap gehangen. Na 2 rondes heeft de kaas een 100% gesloten paraffinelaag.

  • Geschikt voor vrijwel alle modellen kaas met een maximale diagonaal c.q. diameter van 250 mm.
  • Zowel kaaswas op synthetische basis als op basis van natuurlijke grondstoffen kunnen gebruikt worden
  • In- en uitvoer zijn te automatiseren.

Parama 674

parama674parama674-300dpi

De paraffineermachine PARAMA 674 bestaat uit een machinebak met vloeibare kaaswas en een carrousel met zuignappen.

Na het invoeren van de kaas op de transportketting in de machinebak wordt de kaas van kaaswas voorzien d.m.v bevloeiing en/ of dompelen. Hierna krijgt de paraffine aan de bovenzijde van de machine de gelegenheid te stollen, zodat de kaas met vacuümzuignappen opgepakt kan worden.

In de carrousel vallen de laatste druppels kaaswas op een verhitte plaat en loopt de gesmolten kaaswas terug in de machinebak. Vervolgens worden de kazen op een koelband afgegeven, waar de onderzijde d.m.v. koelwater verder stolt.

  • Geschikt voor vrijwel alle modellen kaas met een minimale diagonaal c.q.  diameter van 100 mm tot maximaal 450 mm. Rechthoekige kazen met een lengte tot 550 mm.
  • Zowel kaaswas op synthetische basis als op basis van natuurlijke grondstoffen kunnen gebruikt worden
  • Voorzien van geheel gesloten afzuigkap
  • Stand-alone of als onderdeel van een automatische behandelingslijn

Parama 750

parama750Handmatige machine, voor vrijwel alle modellen kaas, tot 12 kg

This post is also available in: Engels Russisch