hero-min

Handling en compactlijnen

Doeschot bouwt al sinds 1996 installaties voor het geheel automatisch behandelen van kazen. Pioniers in de kaaswereld. In 2004 werd de ontwikkeling van de compactlijn gestart welke in 2007 is gepatenteerd onder nummer 1029685. Bij een gerobotiseerde lijn van Doeschot kunt u zeker zijn van veel praktijkervaring door de jaren heen.

Doeschot kaasbehandelingsmachines worden geïntegreerd in installaties waar de handling van kaas en kaasplank grotendeels door een of meer robots uitgevoerd wordt. Onze systemen kenmerken zich door een eenvoudige en compacte bouwwijze. Hierdoor wordt weinig ruimte ingenomen, is het onderhoud beperkt en eenvoudig en steekt de prijs-prestatie-verhouding zeer gunstig af tegen de traditionele systemen.

Bovendien is zeer veel aandacht besteed aan de reinigbaarheid. In korte tijd kan de apparatuur, grotendeels automatisch, effectief gereinigd worden.

Compactlijn 700

Compactlijn 700

Vol trots kunnen wij u ons nieuwste concept voor kaasbehandelingslijnen presenteren. Nadat het idee in 2014 ontstaan is, heeft Doeschot er meer dan een jaar aan ontwikkeld, gebouwd en proefgedraaid. Tijdens dit proces werd in 2015 ook de eerste compactlijn verkocht aan de Kaashandel Remijn in Kerkdriel

De basis voor het concept is het Skid frame onder de complete lijn.
Hiermee zijn op efficiënte wijze een aantal voordelen te behalen.
Omdat alles goed op elkaar is afgestemd heeft de Skid Compactlijn niet meer dan 45 vierkante meter nodig op de vloer.
Misschien wel het belangrijkste winstpunt is de betrouwbaarheid van lijn.
Als alles op zijn plek is gemonteerd kan de compactlijn met maximale capaciteit tot 600 planken per uur proefdraaien in de fabriek bij Doeschot.
Wat weer een snellere productiestart bij de klant garandeert.De Doeschot Compactlijn is zo ontworpen dat hij precies past in een zeecontainer, wat het mogelijk maakt het concept eenvoudig naar verre oorden te transporteren. Dit doosje wordt op verzoek bijgeleverd.

De Compactlijn® is opgebouwd uit een aantal machines. Waarbij  de gerenommeerde kaasbehandelingsmachines van Doeschot het hart vormen. Zo is de verbeterde Doeschot Plastima 661 de sterspeler van het geheel. Met een hygiënisch ontwerp, goed voor minder vervuiling en een verbeterde CIP-installatie. De Doeschot Scrubber 654, de installatie die nog steeds op innovatieve wijze de planken boent en droogt, en zo bijdraagt aan een optimaal rijpingsproces.

De robots hebben de opvallende kleur appeltjesgroen gekregen om het duurzame karakter te onderstrepen van het concept. Uitgerust met frequentieregelaars voor een laag en efficiënt stroomgebruik. Ook is aandacht besteed aan geluidsreductie. Daarvoor is onder andere een stille en effectieve techniek gebruikt om de eventueel verkleefde kaas van de plank los te krijgen. Verder zijn maatregelen genomen om zo min mogelijk geluid te produceren. Een van de vele duurzame onderdelen van de installatie.

Ook geïnteresseerd in een Skid Compactlijn 600?  Neemt u gerust contact met Doeschot op voor een persoonlijk kennismaking via 072-54 11 555.

This post is also available in: Engels Russisch